Trg Davorina Jenka 13
4207 Cerklje na Gorenjskem
Predavanje bo v četrtek, 16. januarja 2014, ob 16. uri v Veliki sejni sobi Občine Cerklje na Gorenjskem. Na predavanju bo dr. Janez Bogataj predstavil Strategijo gastronomije Gorenjske, nosilne oz. prepoznavne jedi, predvsem pa prikazal možnosti vključevanja značilnih jedi v turistične produkte, ponudbo lokalnih gostinskih ponudnikov ter pripravo kulinaričnih prireditev. Dr. Janez Bogataj je...
priznani slovenski etnolog, čigar osrednje področje dela predstavljajo raziskovanja rokodelstva, prehrane, kulinarike, gastronomije, kulturne dediščine, turizma, poslovnih, promocijskih in protokolarnih daril, šeg in navad. Je tudi avtor številnih knjig z navedenih področij.
V okviru projekta Regionalne destinacijske organizacije Gorenjska je dr. Janez Bogataj pripravil strategijo gastronomske Gorenjske, kot celovit sistem za promocijo in vključitev gastronomije ter kulinarike v turistično ponudbo. Študija gastronomske Gorenjske je še bolj podrobno razdelana, kot je bila nacionalna Strategija gastronomije Slovenije, ki je bila opravljena v letu 2006 in je določila kulinarično piramido Slovenije.
Vljudno vabljeni!