Domov V naši občini Galerija slik

Galerija slik

Uspešni učenci 2018

Število fotografij: 1
Usepešni učenci 2018

Fotogalerija

Število fotografij: 0

Prejemniki plaket SOS

Število fotografij: 1
Skupnost občin Slovenije je dne, 26. aprila 2018, županom, ki so jim ljudeje v njihovih občinah na vseh 6 volitvah izglasovali polno zaupanje, s podelitvijo plaket podelila priznanje za dolgoletno opravljaje funkcije župana. Skupnost občin Slovenije je ob podelitev pospremila z naslednjim voščilom: "Županje in župani si zaupanje gradijo vsak dan, mesec in leto, utrjujejo ga z dobrim delom za skupnost. To še posebej velja za dobitnike plaket Skupnosti občin Slovenije, saj svojo funkcijo župana opravljajo vse od ustanovitve občin, torej 24 let. To pomeni, da so pri svojem delu dobri, da so uspešni, saj jo jim ljudje v njihovih občinah na vseh 6 volitvah izglasovali polno zaupanje. To pa je velik in pomemben rezultat. In temu se pridružujemo tudi v Skupnosti občin Slovenije s podelitvijo plaket za dolgoletno opravljaje funkcije župana."

Ga. Marijana Lavrič praznovala 100 let

Število fotografij: 6
V Domu Taber se je v sredo 31. januarja 2018 udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Marijane Lavrič, najstarejše stanovalke v domu, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je slavljenki, s katero sta se spoznala že na slovesnem odprtju doma 4. decembra 2015, izrekel iskrene čestitke ob takšnem jubileju. Praznovanja so se udeležili tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj in župan Občine Šenčur Ciril Kozjek. Župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj je slavljenki ga. Marijani Lavrič zaželel zdravja, iskrivega duha, dobrega počutja v domu ter ponovnega veselega snidenja. Prijetno vzdušje in slavje so med drugim ustvarile ljudske pevke, ki prihajajo iz slavljenkinega rojstnega kraja Trboje ter Kulturno društvo Folklora Cerklje.

Nagrajenci ob občinskem prazniku 2017

Število fotografij: 4
Osrednja občinska slovesnost s podelitvijo občinskih nagrad, priznanj in plaket Občine Cerklje na Gorenjskem,je potekala v petek, 22. septembra 2017, ob 19. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem. V letu 2017 se praznuje 10. obletnica izgradnje Kulturnega hrama Ignacija Borštnika. Slavnosti govornik je bil dramatik in pisatelj Tone Partljič.

Občina

Število fotografij: 1
Občina Cerklje na Gorenjskem je bila ustanovljena leta 1994. Njena uprava je od tedaj delovala na lokaciji ulice Franca Barleta 23 vse do novembra 2003, ko se je 17. novembra 2003 preselila na novo lokacijo v poslovno stavbo na Trgu Davorina Jenka 13.

Krvavec

Število fotografij: 4
Večina Slovencev ob besedi Krvavec pomisli na ugodno smuko in zimske pustolovščine. Krvavec pa ni le to. Svoj topel pohodniški obraz pokaže s pomladnimi, poletnimi in jesenskimi meseci. Na Krvavec pripelje prenovljena kabinska žičnica s kapaciteto prevoza 2000 oseb/uro.

Naravne lepote

Število fotografij: 3
Vijejo se nam čudoviti razgledi s Krvavca ali sv. Ambroža do Ljubljanske kotline, Kamniških Alp in Triglava. Pogled se nam spočije in pljuča globoko zadihajo v neokrnjeni naravi, ki nam omogoča, da si svoje zdravje in dobro počutje nabiramo s športnimi aktivnostmi. Pri nas lepoto narave lahko užijete tako poleti s pohodništvom kot pozimi s smuko.

Rožna pot

Število fotografij: 8
Rožna pot obiskovalcem v živo prikaže bogastvo cvetja v vaseh pod Krvavcem. Na ogled se postavijo najbolj urejeni domovi, vasi pa so znane po tem, da imajo največ cvetja na oknih in balkonih ter vrtovih in dvoriščih. Čudovito cvetje krasi tudi notranjosti cerkva, ki so vsako leto prav zaradi tega v središču pozornosti in pohval.

Grad strmol

Število fotografij: 1
Grad se prvič omenja v 13. stoletju. Do danes se je zamenjalo kar nekaj lastnikov, kot prvi pa se omenjajo gospodje Strmolski, ki so v zgodovini Cerkelj prisotni do konca 14. stoletja. Grad je lepo ohranjen in služi kot protokolarni objekt RS.

Cerkve in samostan

Število fotografij: 8
Eden najvrednejših spomenikov kulturne dediščine v občini Cerklje na Gorenjskem so prav gotovo cerkve, ki vsaka po svoje že s svojo zunanjo podobo prispeva h kakovosti prostora, kjer opravlja svojo bogoslužno funkcijo. Mnogi rodovi so jih v spoštovanju do posvečenega krasili z najlepšim in najdražjim, kar so premogli. So dragocen dokaz visoke stavbne kulture našega človeka. Še danes, enako kakor v času nastanka, pričajo o estetskem čutu ljudi, po katerih želji so bile postavljene. Janez Močnik, Podobe nekdanjih časov

Spominske hiše in spomeniki

Število fotografij: 7
Kraji nas kulturno bogatijo s kulturnimi znamenitostmi in s pripovedjo skozi zgodovinski čas, kateremu so svoj pridih in značilnosti dodali priznani umetniki in arhitekti, ki so se rodili, ustvarjali, bivali, delovali… in se vedno radi vračali v naše kraje.

Spominski park

Število fotografij: 7
V središču Cerkelj je lepo urejeni spominski park z doprsnimi kipi veljakov, ki so s svojim delovanjem in ustvarjanjem pomembno prispevali k razvoju in prepoznavnosti občine Cerklje na Gorenjskem

Športna dvorana

Število fotografij: 1
Športna dvorana je namenjena tako občanom Cerkelj kot tudi ljudem iz drugih občin. V dvorani se odvijajo različne prireditve, razstave, koncerti,…, prav tako pa našo športno dvorano za trening koristijo tudi znani slovenski športni klubi in reprezentance.

Naši sakralni spomeniki

Število fotografij: 10

Extempore Cerklje 2004

Število fotografij: 10
Extempore Cerklje 2004 je bilo delovno srečanje slikark in slikarjev iz vse Slovenije. Naslovna tema slikanja je bila kulturna in naravna dediščina vasi pod Krvavcem. Vsak umetnik je v dveh dnevih ustvarjanja naslikal vsaj dve sliki. Otvoritev razstave slik je bila 9. julija v župnijski cerkvi.

Nogometni turnir memorial Norčič

Število fotografij: 8
Norčič, rojen 19. septembra 1953, je bil med letoma 1968 in 1982 član jugoslovanske skakalne reprezentance, sodeloval je tudi na olimpijskih igrah leta 1976 in 1980, kasneje pa je deloval kot trener. Leta 1977 je v Planici poletel kar 181 metrov, kar bi bil svetovni rekord, vendar je podrsal, tako da dosežek ni bil priznan. Skupno je osvojil enajst naslovov državnega prvaka, nazadnje pa je bil dejaven v okviru Slovenskih nordijskih reprezentanc. Z njegovo smrtjo je slovenski nordijski šport izgubil velikega strokovnjaka. vir: STA AVTOR FOTOGRAFIJ GORAZD KAVČIČ fotografije dostavil Bojan Česen, gsm 041- 762 905

Petrovčeva hiša

Število fotografij: 1
Petrovčeva hiša, domače Pr Petrovc V obnovljeni Petrovčevi hiši , po domače Pr Petrovc, je urejen muzej, galerija, knjižnica ter Turistično informativni center Cerklje. Petrovčeva hiša je bila vse do sredine 18. stoletja manjša lesena kmečka hiša. To je bilo obdobje, ko so na Gorenjskem izginjale stare lesene in pollesene hiše, gradnjo v lesu so ohranjali le še mali kmetje in kajžarji. Takrat so Petrovčevo hišo povečali, tako da je postala mogočna zidana hiša z bogatim pročeljem in freskami. Hiša je postajala zgovorna priča o načinu življenja in mišljenja premožnejših kmečkih ljudi. Izražala je rodovno samozavest in ne majhno premoženje svojih lastnikov. Sredi 19. stoletja je hiša dobila današnjo podobo, kar dokumentira letnica 1863, vklesana nad portalom. Takrat so se njeni lastniki začeli ukvarjati tudi z gostilniško dejavnostjo. Avtor fotografije: Metod Kropar, 2010

Sprejem Mateja Dobovška

Število fotografij: 1
Sprejem Mateja Dobovška na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Matej Dobovšek je pod okriljem trenerja Janija Grilca z zmagami na zimski univerziadi v Erzurumu ter z zmago na drugi tekmi celinskega pokala v Iron Mountain-u v Združenih državah Amerike osvojil naslov študentskega prvaka v smučarskih skokih. Dvakratnega študentskega prvaka v smučarskih skokih Mateja Dobovška, skakalca kranjskega Triglava, ki trenira pod okriljem Janija Grilca, so po vrnitvi, na letališču Jožeta Pučnika pričakali njegovi domači in zvesti navijači ter župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj.

Naj pridelek 2010

Število fotografij: 9
Konec meseca oktobra je v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem potekala 21. kulturno-zabavna prireditev NAJ PRIDELEK 2010, na kateri so tehtali največje oziroma najdebelejše pridelke, ki so zrasli na Gorenjskem. Organizatorja prireditve sta bila Občina Cerklje na Gorenjskem ter Družinski in mladinski center Cerklje, medijski sponzorji pa Kmečki glas, Radio Sora, Gorenjski Glas in Radio Kranj. Program je domiselno povezoval Jože Jerič. Za naj pridelek 2010 so se potegovali pridelovalci zelja, krompirja, rdeče pese, krmilne pese, korenja, nadzemne in podzemne kolerabe, repe in buč. Ta družaben in zabaven dogodek je bil hkrati spodbuda pridelovalcem v slovenskem prostoru h kakovostnejši pridelavi hrane in spodbujanju mlajše generacije k ohranjanju avtohtonih vrst pridelkov ter k ohranjanju tradicije kmetijstva. Avtor fotografije: DMC Cerklje

2. Evropsko prvenstvo v ročni košnji, Cerklje 2011

Število fotografij: 4
V Cerkljah na Gorenjskem je med 19. in 21. avgustom potekalo 2. Evropsko prvenstvo v ročni košnji, na katerem so se pomerili najboljši kosci in kosice Avstrije, Baskije, Bavarske, Južne Tirolske, Švice in Slovenije. Prvenstvo je spremljal bogat kulturni in zabavni program s predstavitvijo lokalnih ponudnikov. Na prvenstvo so se na svojih stojnicah med drugimi predstavili iz Cerkelj: Čebelarstvo Franci Strupi, Aelita Mirjam Grilc, unikatno steklarstvo Marjan Česen ter Društvo obrtnikov Cerklje, ki je prispevalo v programu prvenstva prikaz tradicionalnega podkovanja konj. Fotografije: Janez Kuhar, avgust 2011

Za uvod v novo sezono na prijateljske tekme v Litvo

Število fotografij: 1
Košarkarske ekipe, kadeti, mladinci in člani ŠD Krvavec bodo v času od 24. avgusta do 3. septembra gostovale v Marijampolesu, Kaunasu in Klaipedi v Litvi. Vse osnovnošolske otroke od 3. razreda naprej obveščamo, da bomo v mesecu septembru začeli z treningi košarke na OŠ Davorin Jenko. UO ŠD Krvavec

41. SREČANJE GORENJSKIH TURISTIČNI DELAVCEV

Število fotografij: 10
Občina Cerklje je v soboto, 1. oktobra, skupaj z Gorenjsko turistično zvezo organizirala že 41. srečanje gorenjskih turističnih delavcev. Letošnje srečanje, na katerem se je zbralo več kot 250 udeležencev, se je pričelo z ogledom Cerkelj s Hribarjevo vilo in Petrovčevo hišo, Čebelarsko-kmečkega muzeja Franci, zasebne zbirke Repnik, v kateri je zbrano orožje iz II. sv. vojne ter ogledom Zeliščne kmetije Grilc, kjer pridelujejo zelišča na tradicionalni način. V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje je ob 18. uri potekala podelitev priznanj mestom, izletniškim in turističnim krajem, vrtcem in šolam ter posameznikom, ki jih podeljuje Gorenjska turistična zveza v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« s katerim želi prispevati h kakovosti življenja ljudi, trajnostnemu razvoju in urejenosti okolja. Tako je predsednik Gorenjske turistične zveze dr. Jure Meglič, po slovesnem nagovoru župana Občine Cerklje na Gorenjskem Franca Čebulja in predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misje, podelil priznanja najbolje ocenjenim. Zmagovalci v svojih kategorijah so postali: Škofja Loka (srednje velika mesta), na drugo in tretjo mesto pa sta se v tej kategoriji uvrstila še Radovljica na drugo in Jesenice na tretje mesto. Zmagovalec v kategoriji manjša mesta so ponovno Cerklje na Gorenjskem, na drugo mesto se je uvrstil Šenčur, na tretje pa Tržič. Za najlepši turistični kraj je izbran Bled, sledi Kranjska Gora na drugem in Kropa na tretjem mestu. Med izletniškimi kraji se je na prvo mesto uvrstil Preddvor, sledi Zali Log, tretje mesto pa si delita dva izletniška kraja Rateče in Begunje. Med kraji oz. vasmi pa so med najlepše urjenimi Besnica na prvem, sledijo pa Podhom na drugem ter Adergas in Strahinj na tretjem. Najboljše ocene v kategoriji vrtcev je prejel vrtec Šenčur, sledita mu Murenčki Cerklje in Radovljica-enota Begunje in vrtec Čriček Zg. Bela. Najboljša šola pa je postala Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje, sledi OŠ Šenčur na drugem ter OŠ Križe in OŠ Gorje na tretjem mestu. V okviru akcije Vrnimo gorenjski nagelj na gorenjski balkon je Gorenjska turistična zveza letos za najlepše nageljne s priznanjem nagradila Ireno Čeferin, Frančiško Noč in Janeza Pogačarja. Priznanja članom turističnih društev, zaslužnim za razvoj turizma, so letos prejeli: Marija Grošelj in Martin Leskovar (obe TD Kokrica), Miro Peternelj in Franci Erzin (oba TD Šenčur), Alojz Janša (TD Ribno), Poldka Planinc (TD Bled), Franc Smolej (TD Golica), Franc Ravnikar in Milena Zupan (oba Kulturno turistično društvo Pod krivo jelko Duplje), Minka Škoda (TD Cerklje) in Anton Ražen (TD Bohinj). Priznanje za razvoj turizma sta prejeli tudi dve organizaciji – Vrtec Bohinj in Turistično društvo Rateče–Planica, ki je v lanskem letu praznovalo 80. obletnico delovanja. Bogat kulturni program, ki so ga sooblikovali KD Godba Cerklje, DMC Cerklje, KD Folklora Cerklje in Dečve, pevke folklorne skupine Sava, je povezoval Franc Pestotnik Podokničar, za dobro vzdušje po zaključku podelitve ansambel Galop, za nemotene oglede Cerkelj in okolice pred srečanjem pa Meteor Cerklje. Srečanje gorenjskih turističnih delavcev bodo prihodnje leto organizirali v Železnikih. Foto: Matic Zorman

Adventni koledar 2011 v Petrovčevi hiši

Število fotografij: 29

Istrska fešta na Krvavcu

Število fotografij: 8
Od petka, 16. decembra do nedelje 18. decembra 2011 se je na Plaži Krvavca, z odprtjem nove smučarske sezone, odvijala »Istrska fešta« z degustacijo istrskih dobrot in zabavo v istrskem slogu, ki jo je organiziral Ski club Istra. V soboto, 17. decembra 2011 je župan Občine Cerklje Franc Čebulj slovesno sprejel delegacijo predstavnikov občine Medulin z županom Goranom Buiaem in Svetegavinčenta z županom Daliborom Macanom. Župani vsej treh občin so na delovnem srečanju ugotovili, da jih družijo številna področja na katerem bi lahko razvijali uspešno sodelovanje, kot so turizem, gospodarstvo, kultura, šport, skupno sodelovanje na evropskih projektih, izmenjava izkušenj na področju lokalne samouprave, izobraževanja ter šolstva. Delovno srečanje so zaključili s slovesnim podpisom pisma o nameri za nadaljnjo razvijanje skupnega sodelovanja. Dogodek je bil priložnost za izmenjavo izkušenj tudi na področju turizma, saj smo v okviru TIC Cerklje navezali stike z istrskimi predstavniki turizma. Fotografije: Aleš Leben, december 2011

Podoknica prazniku kulture

Število fotografij: 3
V torek, 7. februarja 2012, so ob 19.00 uri člani KUD Podlipo Adergas pripravili v dvorani v Adergasu Podoknico prazniku kulture. Podoknico so posvetili domačinoma, misijonarju med ameriškimi Indijanci, glasbeniku, pesniku ter poliglotu Janezu Čebulju in pesniku Ivanu Zormanu, ki je bil dolga leta organist v slovenski cerkvi v Clevelandu in zasebni učitelj glasbe. Med rojaki v ZDA je bil posebno priljubljen zaradi svojih pesmi. Njegova poezija je preprosta, pogosto ujeta v probleme izseljenstva in ne skriva hrepenenja po stari domovini. Počastili so ju z odkritjem njunih doprsnih kipov, ki jih je Kulturnemu domu Adergas podarila Občina Cerklje na Gorenjskem. Sodelelovali so dramski igralci, Mladinski pevski zbor iz Adergasa, glasbeniki in recitatorji. Avtor fotografij: J. Kuhar, 2012

Alpe-Adria: okusili smo raznolikost užitkov, okusov in vonjev

Število fotografij: 5
29. januarja 2012 so se zvečer tudi uradno zaprla vrata sejma Alpe–Adria: Turizem in prosti čas ter Salona plovil. Sejem s področja turizma, ki nosi od lani ime Alpe-Adria, je uradni turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje 10 posamičnih regij Avstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške. Sejma si je ogledalo okrog 16.000 obiskovalcev. Na sejmu se je v štirih dneh, od 26. do 29. januarja predstavilo prek 300 ponudnikov turističnih storitev iz 12 držav in 16 navtičnih podjetij iz regije, pa tudi iz bolj oddaljenih destinacij, kot so Turčija, Maroko, Tunizija, Bosna in Hercegovina, Srbija, Makedonija ter Italija in Madžarska v celoti. Na sejmu sta bili podeljeni mednarodni nagradi Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Pod letošnjo temo Inovativni turistični programi na področju alternativnih oblik oddiha in sprostitev je mednarodna strokovna komisija izbrala projekt Ekološka vasica Gozdnih vil v Campingu Bled, Sava Turizem d.d. - Camping Bled in projekt iz Avstrijske Štajerske Nature Park in Motion, Nature Park Zirbitzkogel-Grebenzen. Avtor fotografij: Grega Likozar, 2012

VESELO NA JOŽEFOVO 2012

Število fotografij: 19
Občina Cerklje na Gorenjskem je v sodelovanju z Rdečim križem-OZ Kranj organizirala v petek, 16. marca 2012, ob 19. uri v Športni dvorani Cerklje tradicionalni humanitarni koncert Veselo na Jožefovo. Izkopiček od prodanih kart je bil v celoti namenjen nakupu hrane za socialno ogrožene družine. Zabavali in razveseljevali so: Nuša Derenda, Andrej Šifrer, Ansambel Saša Avsenika. Ansambel Veseli Svatje, Ansambel Trgovci, Ansambel Gašperji, Ansambel Stanka Petriča, Klapa Mali Grad, Korado in Franci s pevko Anito. Koncert je povezoval humorist Franc Pestotnik-Podokničar. Sponzorji prireditve so bili: OBČINA CERKLJE NA GORENJSKEM, AERODROM LJUBLJANA d.d. Zg. Brnik, AGROPROMET d.o.o. Cerklje, DAMAHAUS d.o.o. Sp. Brnik, ELEKTRO GORENJSKA d.d. Kranj, GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA d.d. Kranj, HIDROTEHNIK d.d. Ljubljana, HRANILNICA LON d.d. Kranj, KOVINOPLASTIKA PISKAR Mengeš, R-INGO d.o.o. Trzin, RTC KRVAVEC d.d. Grad, VARGRO d.o.o. Poženik, ZAVAROVALNICA MARIBOR d.d. PE Kranj, ZAVAROVALNICA TRIGLAV d.d. OE Kranj, MO KRANJ in Občine: JEZERSKO, NAKLO, PREDDVOR in ŠENČUR, RADIO KRANJ, GORENJSKI GLAS, GTV. Pokrovitelji: Arvaj, Domplan, Gostilna Pri Cilki, Kmečki hram Komunala Kranj, Probanka, SAZAS, Zavarovalnica Generali, Radio Gorenc, Radio Sora, Radio Veseljak. Fotografije: Vid Močnik, 16.3.2012

Ribiška družina Bistrica Domžale

Število fotografij: 1
Ribiška družina Bistrica Domžale, pododbor Pšata je pod mentorstvom Jureta Vasje in ribičema Marka ter Janeza Zupana na prvem dnevu ribiškega krožka, 22. marca 2012, pričarala zanimivosti in veščine o sladkovodnem ribištvu. Krožek bo potekal na štirinajst dni, ob četrtkih ob 17. uri po dogovoru v šoli Davorina Jenka Cerklje ali na ribnikih Češnjevek in Lahovče.

Očistimo Cerklje 2012

Število fotografij: 19
Foto utrinki - Apno

Cerklje srebrne na tekmovanju Entente Florale 2012

Število fotografij: 3
V petek, 14. septembra 2012, je na Nizozemskem, v mestu Venlo potekala podelitev priznanj mestom in manjšim krajem, ki so se v letošnjem letu udeležili evropskega tekmovanja v urejenosti mest, Entente Florale. Cerklje na Gorenjskem so tekmovale v kategoriji manjši kraji in prejele srebrno priznanje. Komisija je Cerklje obiskala ob koncu junija in že takrat podala okvirno oceno. V kategoriji manjši kraji je letos sodelovalo 10 udeležencev iz 10 evropskih držav: Gamlitz (Avstrija), La Louviere (Belgija), Drmoul (Češka Republika), Dotlingen (Nemčija), Lovo (Madžarska), Abbeyshrule (Irska), Sordevolo (Italija), Dwingeloo (Nizozemska) in Rustington (Velika Britanija). V sklepni oceni, ki smo jo prejeli na podelitvi, je komisija pohvalila lepo in zgledno urejeno ožje naselbinsko jedro in celoten izgled kraja. Javne odprte površine so dobro vzdrževane, najvišjo pohvalo si je pri tem prislužilo zelo lepo urejeno pokopališče. Sezonski nasadi so zelo zgledno urejeni in vzdrževanji, zasebni vrtovi so lepi in urejeni. Pohvalili so tudi lepo urejen zbirni center ter celoten turistični kompleks Dvor Jezeršek. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem občankam in občanom , ki z urejenostjo hiš, vrtov in rož skrbite za lepo in gostoljubno podobo naših krajev. Hvala tudi vsem sodelujočim, ki ste nam pomagali oblikovati bogat in raznolik predstavitveni program. Hvala vsem! ŽUPAN Franc Čebulj

Živimo zdravo

Število fotografij: 37

Aprideš...na Naj pridelek 2012

Število fotografij: 9
v petek, 12. oktobra 2012 je v Cerkljah potekala že 23. prireditev A prideš…na naj pridelek 2012, kjer se je v devetih kategorijah izbiralo med najtežjimi pridelki, ter med posebnimi pridelki kot so najtežji od vseh, najdaljši, najbolj nenavadne oblike. Letošnji zmagovalci po posameznih kategorijah so bili: Najtežje ZELJE je prinesla Marija Šipec iz Češnjevka ( 6,835kg), najtežjo RDEČO PESO je prinesel Bojan Jenko iz Sp. Brnika ( 4,320kg), najtežji KROMPIR je prinesel Jernej Krč iz Kranja ( 1,245 kg), najtežjo KRMILNO PESO je prinesel Vid Žibert iz Suhe (10,685 kg), najtežje KORENJE je prinesla Anica Maček iz Adergasa (1,110kg), najtežjo NADZEMNO KOLERABO je prinesel Marjan Por iz Zg. Gorij ( 9,485 kg), najtežjo PODZEMNO KOLERABO Nika Polajnar iz Cerkelj ( 4,170kg), najtežjo REPO je prinesel Urban Šink iz Suhe ( 4,045kg), najtežjo BUČO pa je pripeljal Ciril Grilc iz Trate in sicer je tehtala kar 220 kilogramov. Med posebnimi pridelki pa je kraljevala najtežja črna redkev( 1,890kg), najdaljši fižol je prinesla Julijana Boltežar (63cm), Metod Remic je prinesel čebulo težko skoraj kilogram (0,865kg), Dušan Popovič iz Škofje Loke je prinesel česen težak 0,180 kg, Tina Cerar je popestrila s krompirjevimi srčki, Magda Osterman je prejela posebno nagrado za najtežjo cvetačo (2,045kg), Ciril Grilc pa je prejel še posebno nagrado za bučjo družino, ki jo je pripeljal na vozu. V okviru prireditve so bila podeljena tudi priznanja za urejenost v Občini Cerklje na Gorenjskem. Za najlepši kraj so bile izbrane Cerklje, najlepši stanovanjski objekt Družine Krč iz Zg. Brnika, najlepši kmetijski objekt Družine Čebašek iz Velesovega, najlepši turistični objekt je Pizzerija Pod Jenkovo Lipo. Med poslovnimi objekti pa sta bili podeljeni dve priznanji in sicer za drugo mesto Ambrož Lahovče d.o.o. in tretje mesto Badrs d.o.o. iz Poženika. Pred prireditvijo se je tehtalo in ogledovalo pridelke, lahko pa ste si tudi ogledali dela kljekljaric iz Cerkelj, ter medene izdelke domačega pridelovalca Francija Strupija iz Spodnjega Brnika.

Sprejem uspešnih učencev 2013

Število fotografij: 3
Župan Franc Čebulj je v sredo, 19.6.2013 v veliki sejni sobi Občine Cerklje na Gorenjskem sprejel 10 najbolj uspešnih učencev, ki so se skozi vsa šolska leta odlikovali tako v znanju kot v drugih šolskih aktivnostih. S septembrom pa stopajo na novo življenjsko pot, zato jim je zaželel čim v več uspeha ter jim zaželel naj jih k modrosti vodi znanje, vzgoja ter izkušnje, kajti največja nagrada za človekov trud ni tisto kar bo zanj dobil, temveč tisto kar bo postal. Sprejema se je ob zaključku šolskega leta 2012/2013 udeležilo 10 najbolj uspešnih učenk in učencev: Lebar Maša (9.a), Podjed Katja (9.c), Šenk Anja (9.a), Bezovšek Jaka (9.b), Boštic Urban (9.a), Čebulj Tilen (9.c), Korbar Jure (9.c), Prosenc Urh (9.a), Šenk Urh (9.a) in Verbič Tadej (9.b). Skupinska fotografija najbolj uspešnih učencev z županom Francem Čebuljem (avtor fotografije: Matic Zorman, 2013) Sprejem pri županu (foto: arhiv občine 2013) Sprejem pri županu (foto: arhiv občine 2013)

Sto let Kovačeve Micke

Število fotografij: 5
V četrtek, 20. novembra, je svoj stoti rojstni dan praznovala Marija Vertnik iz Lahovč, že dan prej pa jo je v prostorih občine sprejel župan Franc Čebulj. Župan je drugo najstarejšo občanko občine Cerklje (že spomladi je sto let dopolnila Marijina sovaščanka in sošolka Justina Vreček) počastil z velikim šopkom, košaro dobrot, čajem in piškoti, ki se jih je slavljenka še posebej razveselila. »Zob že dolgo nimam več, a na stara leta od vsega najraje dobro jem,« je nekoliko hudomušno pripomnila in dodala, da ima najraje prav piškote, pa potico, tudi žgance in zelje, pa kisel krompir, krhlje in hruške. Zadnjih šest let ji noge ne služijo več, zato se naokoli prevaža z vozičkom, zanjo pa skrbita predvsem soseda Vida Janhar in njen sin Miha, pa tudi negovalke, o prav vseh pa ima Marija Vertnik same lepe besede. »Včasih je živela izredno skromno, zdaj pa poskrbimo, da ji nič ne manjka. Kar si zaželi, ji skušamo ustreči,« pravi soseda Vida. Čeprav pri svojih stotih letih že slabše sliši, radia in televizije pa ne mara, je rada na tekočem z novicami. Sem in tja še prebere kakšen časopis, tudi Gorenjski glas, prav vse jo zanima, zato obiske sprejme odprtih rok in z vsakomer rada poklepeta. Kot sama pravi: »Še vedno sem firbčna, pa čeprav stara!« Poročila se je pozno, že trideset let je vdova, izgubila pa je tudi sina, ki je star 21 let umrl v nesreči Adriinega letala na Korziki. »Raje kot 'fabriko' sem si izbrala delo na kmetiji, a to je bilo samo garanje. Nikoli ni zmanjkalo dela, a najraje sem bila na svežem traku,« je povedala zbranim na občini, nato pa dobre volje pozirala tudi našemu fotografu, kar pri starejših ni ravno pravilo. Že vse svoje življenje živi v Lahovčah, zato ne preseneča, da so njen visoki jubilej primerno počastili tudi njeni sokrajani. Gasilci so ji na predvečer praznika postavili mlaj z veliko rožo, rojstni dan pa je nato praznovala v krogu svojih najbližjih. In zagotovo z veliko dobre hrane. (Jasna Paladin)

Spominski koncert ob 100. obletnici smrti Davorina Jenka »Blagor mu, kdor se spočije«

Število fotografij: 7
V polni dvorani Kulturnega hrama Ignacija Borštnika je bil v nedeljo, 23.11.2014 spominski koncert ob 100. obletnici smrti slovenskega skladatelja in cerkljanskega rojaka Davorina Jenka, ki je umrl 25. novembra 1914.leta v Ljubljani. Čeprav je večino ustvarjalnih let preživel na tujem, velja za zelo plodovitega slovenskega skladatelja. Ohranjenih je okrog štirideset njegovih skladb na besedila pomembnih slovenskih pesnikov, med katerimi izstopata France Prešeren in Simon Jenko. Cerkljanske glasbene skupine so predstavile predvsem Jenkov vokalni opus, saj je v Cerkljah zborovsko najbolj razvito, čeprav tudi instrumentalnega niso obšli. Nastopilo je kar 160 izvajalcev iz petih zborov in Godbe Cerklje. Na spominskem koncertu ob 100. obletnici smrti skladatelja Davorina Jenka Blagor mu, kdor se spočije, so nastopili Komorni moški pevski zbor pod vodstvom Jožefa Močnika, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Davorina Jenka pod vodstvom Irme Močnik, Cerkveni ženski pevski zbor Andreja Vavkna pod vodstvom Damijana Močnika, Šenturški oktet pod vodstvom Branka Jagodica, Cerkveni mešani pevski zbor Andreja Vavkna, ki ga vodi Damijan Močnik, Godba Cerklje pod vodstvom Tomaža Kukoviča in združeni pevski zbor, z zborovodjema Irmo in Damijanom Močnikom. Zbore je na klavir spremljala Damijana Božič Močnik. Slavnostni govornik je bil prof. Janez Močnik, ki je orisal življenjsko pot skladatelja Davorina Jenka, sodelujočim zborom pa se je za odlično izveden spominski koncert zahvalil cerkljanski župan Franc Čebulj. Delegacija pa je položila venec tudi k spominskemu obeležju v Dvorjah. (Besedilo: J. Kuhar) Foto utrinki koncerta (J. Kuhar): 1. Slavnostni govornik župan Franc Čebulj 2. Slavnostni govornik župan Franc Čebulj se zahvali nastopajočim 3. Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka Cerklje pod vodstvom Jožefa Močnika 4. Mladinski pevski Osnovne šole Davorina Jenka Cerklje 5. Šenturški oktet vodi Branko Jagodic 6. Zbor pod vodstvom Irme Močnik 7. Župan Franc Čebulj na poti k slovesnemu podelitvi venca v Dvorjah

Občinski svet Občine Cerklje na Gorenjskem v VI. mandatu z županom Francem Čebuljem

Število fotografij: 2
Svetnice in svetniki od leve proti deseni: Stanislav Bernard, Luka Štumberger, Klavdija Frelih, Rajko Rozman, Andreja Bogataj, Jaka Ciperle, Marija Remic, Marko Bolka, Rok Mihelčič Potočnik, Irena Ropret, Jože Ipavec, Matevž Bohinc, Marija Slemc, Miha Zevnik, Janez Korbar, Peter Preložnik

Božiček obiskal Cerkljanske otroke

Število fotografij: 3
Tudi letos je Božiček obiskal naše najmlajše. Pred njegovim prihodom so otroke razveselili igralci Kud Pod lipo Adergas z zgodbo o božičnem drevesu ter otroci Osnovne šole Davorina Jenka Cerklje (fotografije: Janez Ribnikar).

Nagrajenci ob občinskem prazniku 2016

Število fotografij: 7
V Kulturnem hramu je v petek, 23. septembra 2016 potekala slovesnost ob občinskem prazniku, na kateri so po štirih letih podelili priznanje častnemu občanu, ki je letos postal Jožef Močnik, zborovodja moškega pevskega zbora Davorina Jenka. Veliko plaketo so si s prostovoljnim delom prislužili člani Prostovoljnega gasilskega društva (PDG) Lahovče, malo plaketo Metod Kropar za predano delo v PGD Zgornji Brnik, nagrado občine Janez Ivan Kropivnik za vodenje kulturne dejavnosti, priznanje občine pa Milan Šter, Dragica Jerič, Roman Šter, Alojzij Škerjanec in Klavdija Frelih. Pomen urejenosti cerkljanske občine so na prireditvi ob občinskem prazniku poudarili tudi z nagradami za urejenost vasi, ulic in objektov. Nagrade za urejenost vasi so prejele vasi Praprotna Polica za doseženo 1. mesto, Adergas za 2. mesto in Trata za doseženo 3. mesto, odsek od trgovine do gostilne Pri Cilki pa za doseženo 1. mesto v kategoriji urejenost ulic v letu 2016. V kategoriji objektov pa za najbolj urejeni stanovanjski objekt Tina Hočevar, Zalog pri Cerkljah za doseženo 1. mesto, Marta in Jožef Jerič iz Glinj za 2. mesto ter Joži in Uroš Rigler, iz Trate pri Velesovem za doseženo 3. mesto, za najbolj urejene kmetije Kmetija Pr' Mrkc' iz Trate pri Velesovem za doseženo 1. mesto, Kmetija Pri Gornjem Jenku za 2. mesto ter Kmetija Pr' Udamovc' za 3. mesto, za najbolj urejen turistični objekt Kavarna Strmol 1. mesto, Gostilna pod Krvavcem za 2. mesto ter Apartmaji Češnjice za doseženo 3. mesto, za najbolj urejen poslovni objekt Socialno varstveni zavod Taber za 1. Mesto, V2 Elektroinštalacije in adaptacije Viktor Kern s.p. za 2. mesto ter Mizarstvo Ravnohrib Anton za 3. mesto ter za najbolj rejen vikend Dževad Suljić iz Šenturške Gore. V Cerkljah praznovali (arhiv: Gorenjski glas) Nagrajenci ob občinskem prazniku 2016 (arhiv: Gorenjski glas; foto: Aleš Senožetnik) Slavnostni nagovor župan Franc Čebulj Zahvala častnega občana Jožefa Močnik Nagrajenci urejenosti v letu 2016 (arhiv: Gorenjski glas; foto: Aleš Senožetnik) Kulturni program so sooblikovali Komorni moški pevski zbor KUD Davorina Jenka in KD Godba Cerklje